Tarçınlı Yufkada Ballı Donmuş Yoğurt Ve Ananas Dilimleri

Tarçınlı Yufkada Ballı Donmuş Yoğurt Ve Ananas Dilimleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tarçınlı Yufkada Ballı Donmuş Yoğurt Ve Ananas Dilimleri için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
Tarçınlı Yufkada Ballı Donmuş Yoğurt Ve Ananas Dilimleri

Nasıl Yapılır

  1. Yufkaları muffin kalıplarının içine yerleştirebileceğiniz boyutta kare şeklinde kesin. Üzerine fırça ile yağ sürün ve bolca tarçın serpin.
  2. 3 adet yufkayı üst üste dizip muffin kalıbına yerleştirin. 200 derecede altın rengi oluncaya kadar fırında pişirin.
  3. Yoğurdu bal ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Derin dondurucuya girecek bir kap içinde derin dondurucuda dondurun.
  4. Şekeri 1 yemek kaşığı su ile sos tenceresinde kısık ateşte eriyip karamel haline gelinceye kadar eritin.
  5. Karamelleşince içine portakal suyunu ekleyin ve 4 parçaya böldüğünüz ananasları içinde birkaç dakika pişirin.
  6. Kızartılmış yufkaların içine bir top donmuş yoğurt, üzerine karamelize edilmiş ananasları ve karamel ilave ederek bekletmeden servis yapın.

Yaz aylarının vazgeçilmezi ev yapımı donmuş yoğurt tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo