ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TARÇINLI YUFKADA BALLI DONMUŞ YOĞURT VE ANANAS DİLİMLERİ

Tarçınlı yufkada ballı donmuş yoğurt ve ananas dilimleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı yufkada ballı donmuş yoğurt ve ananas dilimleri tarifi için malzemeler

  • 1 yufka
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı portakal suyu

Tarçınlı yufkada ballı donmuş yoğurt ve ananas dilimleri Nasıl Yapılır

Yufkaları muffin kalıplarının içine yerleştirebileceğiniz boyutta kare şeklinde kesin. Üzerine fırça ile yağ sürün ve bolca tarçın serpin. 3 adet yufkayı üst üste dizip muffin kalıbına yerleştirin. 200 derecede altın rengi oluncaya kadar fırında pişirin. Yoğurdu bal ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Derin dondurucuya girecek bir kap içinde derin dondurucuda dondurun. Şekeri 1 yemek kaşığı su ile sos tenceresinde kısık ateşte eriyip karamel haline gelinceye kadar eritin. Karamelleşince içine portakal suyunu ekleyin ve 4 parçaya böldüğünüz ananasları içinde birkaç dakika pişirin. Kızartılmış yufkaların içine bir top donmuş yoğurt, üzerine karamelize edilmiş ananasları ve karamel ilave ederek bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.