ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SUSAMLI PATATES TOPLARI

Susamlı Patates Topları

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı Patates Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 2 dal taze kekik
  • 200 gr nohut unu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Susamlı Patates Topları Nasıl Yapılır?

Kıyılmış dereotu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup çatalla ezerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Patatese rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu ve salçayı ekleyin. Krema haline gelene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerini kapatın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın ve bolca susama buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına dereotlu yoğurdu yayın. Üzerine topları yerleştirin. Servis yapın.

Atıştırmalık oarak sunabileceğiniz çıtır patates topları tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!