Susamlı Patates Topları

Susamlı Patates Topları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Susamlı Patates Topları için

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 2 dal taze kekik
  • 200 gr nohut unu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Susamlı Patates Topları

Nasıl Yapılır

Kıyılmış dereotu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup çatalla ezerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Patatese rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu ve salçayı ekleyin. Krema haline gelene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerini kapatın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın ve bolca susama buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına dereotlu yoğurdu yayın. Üzerine topları yerleştirin. Servis yapın.

Atıştırmalık oarak sunabileceğiniz çıtır patates topları tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo