ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞİNİTZEL BURGER

Şinitzel Burger

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şinitzel Burger Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 dilim ekmek
  • 6 salatalık turşusu
  • 1 fındık turp

Şinitzel için

  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı bal

Şinitzel Burger Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etlerini ortadan ikiye kesin. Sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın.
  • Ekmekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Salatalık turşularını ince uzun, turpu ince yuvarlak dilimleyin.
  • Kızarttığınız ekmek dilimlerinden bir tanesinin üzerine sostan sürün. Üzerine sırasıyla salatalık turşusu ve bir parça şinitzel yerleştirin.
  • Tekrar sos sürüp bir ekmek dilimi daha yerleştirin tekrar sos sürüp turşu ve turpu yerleştirin. Son olarak sostan gezdirip bir dilim ekmekle üzerini kapatın.
  • Diğer sandviç içinde aynı işlemi tekrarlayıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!