ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞİNİTZEL BURGER

> ŞİNİTZEL BURGER
2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şinitzel burger tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 dilim ekmek
  • 6 salatalık turşusu
  • 1 fındık turp

Şinitzel için

  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı bal
Şinitzel burger Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini ortadan ikiye kesin. Sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Ekmekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Salatalık turşularını ince uzun, turpu ince yuvarlak dilimleyin. Kızarttığınız ekmek dilimlerinden bir tanesinin üzerine sostan sürün. Üzerine sırasıyla salatalık turşusu ve bir parça şinitzel yerleştirin. Tekrar sos sürüp bir ekmek dilimi daha yerleştirin tekrar sos sürüp turşu ve turpu yerleştirin. Son olarak sostan gezdirip bir dilim ekmekle üzerini kapatın. Diğer sandviç içinde aynı işlemi tekrarlayıp sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.