Şinitzel Burger

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Şinitzel Burger Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 6 dilim ekmek
- 6 salatalık turşusu
- 1 fındık turp
Şinitzel için
- 2 parça tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Sosu için
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı bal
Şinitzel Burger Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüs etlerini ortadan ikiye kesin. Sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın.
- Ekmekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Salatalık turşularını ince uzun, turpu ince yuvarlak dilimleyin.
- Kızarttığınız ekmek dilimlerinden bir tanesinin üzerine sostan sürün. Üzerine sırasıyla salatalık turşusu ve bir parça şinitzel yerleştirin.
- Tekrar sos sürüp bir ekmek dilimi daha yerleştirin tekrar sos sürüp turşu ve turpu yerleştirin. Son olarak sostan gezdirip bir dilim ekmekle üzerini kapatın.
- Diğer sandviç içinde aynı işlemi tekrarlayıp sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR