ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEYMA’NIN SEBZELİ PATLICAN TURŞUSU

Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg turşuluk patlıcan
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 3 havuç
  • 12 sivribiber
  • 3 yeşil domates
  • 1 küçük lahana
  • 2 baş sarımsak
  • 2 kırmızı salçalık biber
  • Birkaç dal kereviz sapı

Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların saplarını kesip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edip bir taşım pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
  • Ilınan patlıcanları süzgeçe alıp suyunu süzün. Lahana, sivribiber, domates ve havucu küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın. 1 çorba kaşığı tuz ekleyip harmanlayın.
  • Patlıcanları boyuna ikiye cep şeklinde kesin. Hazırladığınız sebzeli karışımı içine doldurun. Sarımsakları temizleyip her patlıcana ikişer adet ekleyin.
  • Kırmızı biberleri temizleyip iri şeritler halinde kesin ve patlıcanların içine ilave edin. Kereviz saplarıyla patlıcanların etrafını sıkıca bağlayın.
  • Büyük bir kavanozun içine turşuları dizin. Önceden kaynatılıp soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1'er çorba kaşığı elma ve üzüm sirkesi ile 1 kesme şeker ekleyin.
  • İyice karıştırıp kavanoza dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. 

Dilerseniz, klasik patlıcan turşusunu da deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:27:20

beğendim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.