Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu

Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg turşuluk patlıcan
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 3 havuç
  • 12 sivribiber
  • 3 yeşil domates
  • 1 küçük lahana
  • 2 baş sarımsak
  • 2 kırmızı salçalık biber
  • Birkaç dal kereviz sapı
Şeyma’Nın Sebzeli Patlıcan Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanların saplarını kesip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edip bir taşım pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
  2. Ilınan patlıcanları süzgeçe alıp suyunu süzün. Lahana, sivribiber, domates ve havucu küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın. 1 çorba kaşığı tuz ekleyip harmanlayın.
  3. Patlıcanları boyuna ikiye cep şeklinde kesin. Hazırladığınız sebzeli karışımı içine doldurun. Sarımsakları temizleyip her patlıcana ikişer adet ekleyin.
  4. Kırmızı biberleri temizleyip iri şeritler halinde kesin ve patlıcanların içine ilave edin. Kereviz saplarıyla patlıcanların etrafını sıkıca bağlayın.
  5. Büyük bir kavanozun içine turşuları dizin. Önceden kaynatılıp soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1'er çorba kaşığı elma ve üzüm sirkesi ile 1 kesme şeker ekleyin.
  6. İyice karıştırıp kavanoza dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. 

Dilerseniz, klasik patlıcan turşusunu da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo