Taze baharatlı kuzu eti güveç
Malzemeler
Kızartmak için:
Üzeri için
1 su bardağı ince bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su koyup yumuşamaya bırakın. Semiz otunu ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayıp bir kasede karıştırın. Patatesi haşlayın. Sıcak iken iyice ezin. Soğuduktan sonra yumurtayı, bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle yassılaştırın. Ortasına semizotlu malzemeyi koyup kapatıp ve köfte şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade patates köftesi tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.