Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips

Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips
05 Mayıs 2022

Mutfağınızda yeni tatlar keşfetmeyi seviyorsanız, Seferihisar tarhanasıyla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Tatlı tarhana ile hazırlanan cipsleri kuruyemiş, tarçın ve zencefil ile birleştirdik. Tarhanalı tatlı cipsleri, yaklaşık 30-35 dakika da hazırlayıp sunabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı Seferihisar tarhanası
  • 1 yemek kaşığı Tokat tatlı tarhana
  • 3 yumurta akı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı turna yemişi
  • 2 yemek kaşığı karadut kurusu
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • Yarım çay kaşığı zencefil
Seferihisar Tarhanasından Tatlı Cips

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta akını derin bir kabın ic¸inde bir tutam tuz ile köpürtün. Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma is¸lemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin. Diğer malzemeleri de sırasıyla yedirerek ekleyin.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tarhanalı karışımı ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında hamur kuruyup çıtırlaşıncaya kadar pis¸irin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra gelişi güzel kırarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo