ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SEFERİHİSAR TARHANASINDAN TATLI CİPS

> SEFERİHİSAR TARHANASINDAN TATLI CİPS
Seferihisar tarhanasından tatlı cips
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Seferihisar tarhanasından tatlı cips tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı Seferihisar tarhanası
  • 1 yemek kaşığı Tokat tatlı tarhana
  • 3 yumurta akı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı turna yemişi
  • 2 yemek kaşığı karadut kurusu
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • Yarım çay kaşığı zencefil
Seferihisar tarhanasından tatlı cips Nasıl Yapılır

  • Yumurta akını derin bir kabın ic¸inde bir tutam tuz ile köpürtün. Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma is¸lemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin. Diğer malzemeleri de sırasıyla yedirerek ekleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tarhanalı karışımı ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında hamur kuruyup çıtırlaşıncaya kadar pis¸irin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra gelişi güzel kırarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.