ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PASTIRMALI KREP

Pastırmalı Krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Krep Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 30 gr tereyağı

İç malzeme

  • 3 domates
  • 100 gr beyazpeynir
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 8 dilim ince dilimlenmiş pastırma

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Pastırmalı Krep Nasıl Yapılır?

Krep malzemelerini bir kapta mikserle iyice çırpın. Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız krep hamurunu ince bir kat oluşacak şekilde dökün ve orta ateşte iki taraflı pişirin. Geniş servis tabağına alın. Diğer malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp krepleri üst üste dizin. Yumuşak kalması için üzerlerini kağıt havluyla örtün.

İç malzeme için, domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Beyazpeyniri rendeleyin ve kalan iç malzemeyi ekleyip harmanlayın. Kreplerin her birinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına hazırladığınız ruloları yan yana dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve biberiye serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!