Pastırmalı Krep

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Pastırmalı Krep Tarifi İçin malzemeler
Krep hamuru için
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 30 gr tereyağı
İç malzeme
- 3 domates
- 100 gr beyazpeynir
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 8 dilim ince dilimlenmiş pastırma
Üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Pastırmalı Krep Nasıl Yapılır?
Krep malzemelerini bir kapta mikserle iyice çırpın. Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız krep hamurunu ince bir kat oluşacak şekilde dökün ve orta ateşte iki taraflı pişirin. Geniş servis tabağına alın. Diğer malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp krepleri üst üste dizin. Yumuşak kalması için üzerlerini kağıt havluyla örtün.
İç malzeme için, domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Beyazpeyniri rendeleyin ve kalan iç malzemeyi ekleyip harmanlayın. Kreplerin her birinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına hazırladığınız ruloları yan yana dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve biberiye serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
İç malzeme için, domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Beyazpeyniri rendeleyin ve kalan iç malzemeyi ekleyip harmanlayın. Kreplerin her birinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına hazırladığınız ruloları yan yana dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve biberiye serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?