ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MUĞLA TARHANASINDAN SUFLE

> MUĞLA TARHANASINDAN SUFLE
Muğla tarhanasından sufle
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muğla tarhanasından sufle tarifi için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı Muğla tarhanası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı Siyez unu
  • 8 kuru domates (şerit kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı köy peyniri (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 c¸ay kaşığı deniz tuzu 
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
Muğla tarhanasından sufle Nasıl Yapılır

  • Kimyon ve kişniş tohumlarını küçük bir tavada kavurup havanda iyice dövün.
  • Küçük bir tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp tarhanayı ve unu karıştırarak koyu bir bulamaç yapın.
  • Domatesleri şerit doğrayın. Küçük bir tencereye alıp orta ateşte 3 dakika kadar pişirip ateşten alın ve domates salçasıyla karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve yumurtayı bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Hazırladığınız salçalı karışımı ve yumurtalı kremayı yavaş ve sürekli karıştırarak bulamaca ilave edin. Tencereyi ateşe oturtup 2 dakika hafif ateşte pişirerek peynir, baharatlar ve tuzu ekleyin.
  • Tencereyi ateşten alıp karışımı soğumaya bırakın. Ilınınca yumurta sarılarını 3’er dakika arayla her seferinde iyice yedirerek karışıma ekleyin.
  • Yumurta aklarının içine bir tutam tuz atıp mikserin en yavaş ayarında akları köpürtün. Köpüren ve kabaran akları daha sonra mikserin orta ve yüksek hızlarında yumurta akları katılaşana kadar çırpın.
  • Dinlenmekte olan hamura yumurta aklarını yavaşça hamurun altından üstüne doğru, söndürmeden yedirin.
  • Sufle kaplarını tereyağı ile yağladıktan sonra toz tarhana ile her tarafını kaplayın. Hamur karışımını üzerinde 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Önceden ısıttığınız 190 derece fırında su eler kabarıp, üstleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pis¸irin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.