ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MASCARPONE PEYNİRİ

Mascarpone Peyniri

Mascarpone: İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlı yapımında tercih edilmektedir. İtalya'nın Lombardiya bölgesinde 16. yüzyıldan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılan bir peynir çeşididir.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mascarpone Peyniri Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır?

Kalın tabanlı sos tenceresine kremayı alıp çok kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Termometreniz varsa 85 dereceye çıkmasını bekleyin. Ocaktan alın ve içine limon suyunu ekleyin. Beş dakika kadar karıştırın. 15-20 dakika kremanın soğumasını ve biraz kalınlaşmasını bekleyin. Tahta kaşığın arkasına aldığınız kremayı parmağınızla çizdiğinizde ortada boşluk kalmalı, kenarlardaki krema akmamalı. Bir tülbent ya da benzerimutfak bezine alıp altına akan suyuna değmeden süzülebileceği bir kaba ya da kavanoza alın. Buzdolabında 24 saat bekletin. Kullanmadan önce (dilerseniz) çırparak yumuşak bir kıvama getirin. Kapaklı bir kap içinde buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.