Mandalina Kabuğu Reçeli

Mandalina Kabuğu Reçeli
18 Haziran 2025

Acılığı alınmış mandalina kabuklarıyla hazırlanan bu reçel, kahvaltı sofralarınıza enfes bir aroma katacak.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mandalina Kabuğu Reçeli için

Malzemeler

  • 6-7 adet mandalinanın kabuğu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Mandalina Kabuğu Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Mandalinaların kabuklarını soyun ve beyaz kısımlarını nazikçe temizleyin. 
  2. Kabukları şeritler halinde kesin. Ardından bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 
  3. Kaynatın ve süzün. Bu işlemi acılığını tamamen giderene kadar 2-3 kez tekrarlayın. Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın. 
  4. Şeker tamamen eridikten sonra haşlanmış mandalina kabuklarını ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 
  5. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. 
  6. Reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  7. Soğuduktan sonra kavanoza aktarın. 
  8. Kahvaltılarda ya da tatlılarınızda kullanarak servis edebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo