Lahana Sarması Turşusu

Lahana Sarması Turşusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lahana Sarması Turşusu için

Malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 3 havuç
  • 3 salçalık kırmızıbiber
  • Tuzlu su
  • 1 demet maydanozun sapı
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak
Lahana Sarması Turşusu

Nasıl Yapılır

Lahana yapraklarını haşlayın. Kıyılmış biber, sarımsak ile küçük küpler şeklinde doğranmış havuçları harmanlayıp lahana yapraklarının içlerine sarın. Sıcak suda yumuşatılmış maydanoz saplarıyla lahana sarmalarını sıkıca sarın. Düzgün bir şekilde kavanoza yerleştirin. Kavanozun ağzına gelecek şekilde tuzlu su ve sirkeyle doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp soğuk bir yerde 2 ay bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo