ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LAHANA SARMASI TURŞUSU

Lahana Sarması Turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahana Sarması Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 3 havuç
  • 3 salçalık kırmızıbiber
  • Tuzlu su
  • 1 demet maydanozun sapı
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak

Lahana Sarması Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahana yapraklarını haşlayın. Kıyılmış biber, sarımsak ile küçük küpler şeklinde doğranmış havuçları harmanlayıp lahana yapraklarının içlerine sarın. Sıcak suda yumuşatılmış maydanoz saplarıyla lahana sarmalarını sıkıca sarın. Düzgün bir şekilde kavanoza yerleştirin. Kavanozun ağzına gelecek şekilde tuzlu su ve sirkeyle doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp soğuk bir yerde 2 ay bekletin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!