ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIYMALI AKITMA

Kıymalı Akıtma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Akıtma Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kıymalı karışım için

  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük boy domates
  • 3 sivri biber
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Kıymalı Akıtma Nasıl Yapılır?

Hamur için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. İyice çırpın. Bir parça margarini veya tereyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp eritin. Yarım kepçe dolusu harcı tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın. Hamur göz göz olup her tarafı pişince diğer tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Kağıt havlu arasına alarak ılık kalmasını sağlayın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında küçük bir parça tereyağı ekleyin. İç malzemesi için tereağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı, salçayı, doğranmış sivri biberi ve domatesi ilave edin. 10 dakika kavurup tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Pişen hamurların aralarına kıymalı iç malzemeden paylaştırarak üst üste yerleştirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!