ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KITIR FINDIK LAHMACUN

Kıtır Fındık Lahmacun

Kıtır fındık lahmacun

Sevgili Zeynep Dinç’den çok lezzetli fındık lahmacun. Ocakbaşı ve restoranlarda sık sık yer verilen fındık lahmacun, klasik lahmacunun daha küçük porsiyonudur. Kıymalı harç ile hazırlanan bu lahmacun, ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, kıtır fındık lahmacun nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kolay lahmacun, Antep lahmacun ve tavada lahmacun tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıtır Fındık Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Harç için

  • 200 g dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (İri doğranmış)
  • 2 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Servis için

  • Maydanoz (Kıyılmış)
  • Kırmızı soğan (İnce dilimlenmiş)
  • Limon
  • Kapari

Kıtır Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Daha sonra 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • İç harç için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. 
  • Hamuru buzdolabından alarak 6 eşit bezeye bölün. Unladığınız tezgahta her birini ince yuvarlaklar şeklinde açın.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra iç harcı eşit olarak pay edin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25-30 dakika süreyle pişirin.
  • Maydanoz, kırmızı soğan, limon ve kapari eşliğinde sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!