Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun
02 Nisan 2024

Ocakbaşı, restoran ve lokantalarda sık sık karşılaştığımız bir tarifle karşınızdayız. Kıymalı iç harç ve yufka ile mutfağınızda yeni tatlar denemeye ne dersiniz? Listedeki malzemeleri hazırladıktan sonra, fındık lahmacun yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Unutmadan, meşhur Antep lahmacun yapımına da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fındık Lahmacun için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yufka
  • 300 g kıyma
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Fındık Lahmacun

Nasıl Yapılır

  1. Ayçiçek yağı ve suyu bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve yağlı karışımı üzerine sürün.
  2. Üzerine bir yufka daha serin ve tekrar yağlı karışımdan sürün. Son olarak üzerine diğer yufkayı kapatın.
  3. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile yufkaları kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  4. İç harcı için domates, biber ve soğanı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
  5. Kestiğiniz yufkaların üzerine kıymalı harçtan ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo