ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ HARDAL SOSLU SOMON VE FESLEĞENLİ GNOCCHİ

Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket gnocchi
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 parça somon fileto
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 4 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 4 tatlı kaşığı esmer şeker

Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi Nasıl Yapılır?

Gnocchi’leri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp sudan geçirin. Tereyağınım eritip kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar bekletin ve gnocchi’leri ekleyerek karıştırın. İnce kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Hardal ve şekeri iyice karıştırın. Somonları fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber gezdirin. Hardal sosunu balıkların üzerine paylaştırıp 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis tabağına fesleğenli gnocchi’yi yayın. Üzerine somon balıklarını yerleştirip isteğe göre roka yaprakları ile birlikte sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!