ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FÜME DİL VE KABAKLI EKMEK DİLİMLERİ

Füme dil ve kabaklı ekmek dilimleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Füme dil ve kabaklı ekmek dilimleri tarifi için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 baget ekmek
  • 2 patlıcan
  • 50 gr parmesan dilimleri
  • 100 gr kurutulmuş domates (zeytinyağında)
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber

Füme dil ve kabaklı ekmek dilimleri Nasıl Yapılır

Yumurtaları haşlayıp kabuğunu soyun. Ekmekleri verev dilimleyin. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştırın. Ekmeklerin üzerine karışımı sürün ve fırında kızartın. Patlıcanı ince dilimleyip üzerine zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin. Patlıcan dilimlerini ekmeklerin üzerine paylaştırın. Kurutulmuş domatesleri patlıcanların üzerine yerleştirin. Parmesan peyniri dilimlerini ekleyip kıyılmış maydanoz serpiştirin. Ortadan ikiye kesilmiş yumurtaları ilave edip karabiber serpin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.