ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EV YAPIMI HARDAL

Ev Yapımı Hardal

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev Yapımı Hardal Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr hardal tozu
  • Yarım çay bardağı su (oda ısısında)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Ev Yapımı Hardal Nasıl Yapılır?

Hardal tozunu cam kaseye alın. İçine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın. Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, sonra kalanını ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar karıştırın. Bozadan biraz daha kalınca, bıçakla alınacak kıvamda olmalı. Daha akıcı bir kıvam isterseniz, biraz daha su ilave edin. Cam kavanoza aktarıp buzdolabında muhafaza edin.

*Hazırladığnız hardalı aynı gün tüketebilirsiniz. Ancak bir gün dinlenirse daha lezzetli olur.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.