ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKMEK SALATASI

Ekmek salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek salatası tarifi için malzemeler

  • 1 bayat tam buğday ekmeği
  • 6 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tabil
  • Pancar turşusu
  • Havuç turşusu
  • 2 kahve fincanı sirke
  • 1.5 su bardağı su
  • Yeşil zeytin
  • Siyah zeytin
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı

Ekmek salatası Nasıl Yapılır

Bayat ekmeği 1.5 santim kalınlığında dilimleyin. Yumurtaları haşlayıp soğumaya bırakın. Pancar ve havuç turşularını küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ikiye bölün. Pancar, havuç ve zeytinleri bir kapta harmanlayın. Tabil, sirke, su ve zeytinyağını bir kasede iyice karıştırın. Dilimlenmiş ekmeklerin her iki yüzünü bu karışıma bulayıp servis tabağına alın. Zeytinli harcı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Yumurtaların kabuğunu soyup boyuna dört parçaya kesip ekmeklerin üzerine ekleyin. Üzerine tabil serpin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.