ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DONDURULMUŞ DOMATES VE MANGOLU CARPACCİO

Dondurulmuş Domates Ve Mangolu Carpaccio

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dondurulmuş Domates Ve Mangolu Carpaccio Tarifi İçin malzemeler

  • 4 domates
  • 2 mango
  • 350 gr beyaz peynir
  • 8 dilim biberli rozbif
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı
  • Birkaç dal taze kekik
  • Nane yaprakları

Dondurulmuş Domates Ve Mangolu Carpaccio Nasıl Yapılır?

Domatesleri yıkayıp 1 cm boşluk bırakarak kapak kesin. İçlerini kaşıkla oyarak çıkartın ve tuz, karabiber serpiştirin. Beyaz peynirin 1/3’ünü ayırıp kalanını bir kaseye alarak ufalayın. Taze kekik yaprakları, karabiber ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Peynir karışımını domateslerin içine doldurup kapaklarını kapatın. Fırın kabına yerleştirerek üzerine fırçayla zeytinyağı sürün ve 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Mangonun kabuğunu soyup ince dilimleyin ve servis tabağına alın. Rozbifleri ve beyaz peyniri yerleştirin. Zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpiştirin ve doldurulmuş domatesler ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!