ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ TURTA

Domatesli Turta

Domatesli turta

Çay sohbetlerinde afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif mi arıyorsunuz? Hem pratik, hem de leziz domatesli turta tam size göre. Ana malzemeleri domates, peynir ve soğan olan turtayı, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirdikten sonra fırında pişirebilirsiniz. Peki, hazırlaması 40, pişirmesi ise yaklaşık 20 dakika olan domatesli turta nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, domatesli turta yapımı için sizi mutfağa alıyoruz ve tarif detaylarına geçiyoruz.

Alternatif olarak daha tatlı bir tarif arıyorsanız, meyve dilimleri ile hazırlanan nefis şeftalili turta tarifini de buraya bırakıyoruz. İtalyan mutfağının sevilen lezzetleri arasında domatesli panzanella tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet domates 
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı taze kekik doğranmış
  • 6-7 yaprak fesleğen (İnce doğranmış)
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 2 adet yumurta (Çırpılmış)

Domatesli Turta Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri halka şeklinde dilimleyin ve bir tepsiye dizerek üzerlerine hafifçe tuz serpin ve 10-20 dakika beklemeye bırakın.
  • Orta-yüksek ateşte tereyağını küçük bir tavada eritin. Soğan ile sarımsağı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar soteledikten sonra orta boy bir kaba aktarın.
  • Bir kaseye rende mozzarella peynirini, çırpılmış yumurtaları, taze otları ve karabiberi ekleyip karıştırın. 
  • Domatesleri tepsiden alın ve kağıt havluyla kurulayarak aşırı nemini çektirin. Domatesleri yağlanmış bir turta kalıbına tek sıra halinde yerleştirin. Üzerine yaklaşık 1/4 bardak peynir karışımı yayın. Tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın ve üstte domates dilimleri olacak şekilde bitirin. En üste bir tutam rende mozzarella peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika veya kenarlar hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve 5-7 dakika beklettikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!