ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇUBUKTA BAL KABAĞI TOPLARI

Çubukta Bal Kabağı Topları

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çubukta Bal Kabağı Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bal kabağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Çubukta Bal Kabağı Topları Nasıl Yapılır?

Kabak dilimlerini iri parçalar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyip pişirin. İyice yumuşadıktan sonra genişçe bir kaba alın. Şeker ekleyip çatalla ezin. Bisküvileri irice kırın bal kabağına ekleyin. Tarçın, portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Hafifçe yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Birer çubuğu üzerlerine batırıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!