Çıtır Pırasa Püskülü

Çıtır Pırasa Püskülü
18 Haziran 2025

Pırasanın püsküllü kısmıyla hazırlanan bu çıtır lezzet, atıksız mutfağın en nefis örneklerinden biri oluyor.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çıtır Pırasa Püskülü için

Malzemeler

  • 4-5 adet pırasanın püsküllü kısmı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Çıtır Pırasa Püskülü

Nasıl Yapılır

  1. Pırasanın püsküllü kısımlarını iyice yıkadıktan sonra birkaç dakika karbonatlı suda bekletin. 
  2. Ardından süzüp kurulayın. Bir kasede yumurtayı çırpın, başka bir kasede ise un, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırın. 
  3. Pırasa püsküllerini önce unlu karışıma, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. 
  4. Tekrar unlu karışıma buladıktan sonra fazla ununu silkeleyin ve kızgın yağda, altın rengi olana kadar kızartın. 
  5. Kızaran pırasaları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo