ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CEVİZLİ EKMEK

Cevizli Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr ceviz içi
  • 18 gr taze maya
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 250 ml ılık su
  • 40 ml zeytinyağı
  • 400 gr un
  • 100 gr tam buğday unu
  • 8 gr tuz

Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ceviz içlerini fırında ya da ocak üzerinde, yakmadan 10 dakika kavurun. Daha sonra bıçak yardımıyla ufak doğrayın.
  • Maya ve balı karıştırın ve 10 dakika bekletin. Zeytinyağını ilave edin.
  • Un, tuz ve kavrulmuş cevizleri karıştırıp, azar azar mayalı karışıma ilave edin ve karıştırın. Karıştırırken ellerinizi mutlaka unlayın.
  • 10 dakika kadar yoğurun. Yoğururken biraz un ilave edebilirsiniz. Elde edeceğiniz hamur elastik, nemli ancak elinize yapışmayan bir hamur olmalı.
  • İçi hafifçe yağlanmış bir kaba hamuru alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatıp yaklaşık 1 saat ılık bir ortamda bekletin.
  • Şişmiş olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahın üzerine alın ve hafifçe yoğurarak havasını alın. Hamuru ya bir kalıba aktarın ya da yağlı kağıdın üzerinde pişirin.
  • Eğer kalıba koyacaksanız kalıbın zeminini çok hafif yağlayın ve biraz un serpiştirdikten sonra alta ayırdığınız ceviz parçalarını yerleştirip hamurunuzu aktarın.
  • Üzerini nemli bir bezle kapatıp ılık bir yerde 1 saat kadar bekletin. Fırını 230 derecede ısıtın ve ısıtırken fırının dibine boş bir tas yerleştirin.
  • Hamur hazır olunca ekmeği fırına verin ve kaynattığınız bir bardak suyu fırının altındaki tasa aktarıp fırının kapağını kapatın.
  • Ekmeği kalıpta yapıyorsanız son 10 dakika kalıptan çıkararak pişirin. 30 dakika pişirin. Pişen ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!