ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇEŞNİLİ TEREYAĞ

Çeşnili tereyağ

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çeşnili tereyağ tarifi için malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı kıyılmış dereotu
  • Yarım diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • Tuz

Çeşnili tereyağ Nasıl Yapılır

Brunch için hazırlayacağınız özel tariflerle klasik kahvaltınızı zenginleştirerek sohbeti bol ve lezzetli bir sunum yapın. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyerek tereyağına ilave edin. Dereotu, tuz, kırmızı pul biber ve kekik ekleyip iyice karıştırın.

Tereyağını streç film ya da yağlı kağıda alıp rulo şeklinde sarın ve uçlarını bükerek kapatın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.