Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte

Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte
29 Mayıs 2025

Yoğurma derdi olmadan, elleriniz acımadan, sadece birkaç temel malzemeyle nefis bir çiğ köfte yapmak artık mümkün! Özellikle klasik yöntemle uzun süre yoğurmaktan kaçınanlar için geliştirilen blenderda 10 dakikada çiğ köfte tarifi, pratikliğiyle mutfağın kurtarıcıları arasında yerini alıyor. Acılı lezzeti, yoğun aroması ve tam kıvamında dokusuyla damakları fetheden bu blenderda 10 dakikada çiğ köfte tarifi, marul yaprakları, lavaş ve bol limon eşliğinde servis edildiğinde sofraların baş tacı oluyor. Peki; blenderda 10 dakikada çiğ köfte nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Etli Ve Cevizli Çiğ Köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon blenderda 10 dakikada çiğ köfte kaç kaloridir?

Bir porsiyon blenderda 10 dakikada çiğ köfte 270 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kararbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • 1-2 yemek kaşığı soğuk su 
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Esmer köftelik bulguru bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı sıcak suyu dökün, karıştırın. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen bulguru blender haznesine aktarın. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak, salçalar, yağ, nar ekşisi, baharatlar ve limon suyunu ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri birkaç dakika yüksek devirde çekin. Karışım homojen hale gelene kadar aralıklarla durdurup spatula ile kenarları sıyırarak devam edin.
  4. Eğer karışım çok kuruysa 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek tekrar çekin. Kıvamı yumuşayıp yoğurulabilir hale gelmeli.
  5. Dilerseniz kıyılmış maydanozu ekleyip spatula ile karıştırın. Harçtan parçalar koparıp klasik çiğ köfte şekli verdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Büyükçe marul yapraklarını tek tek ayırın, içine birer köfte koyup üzerine birkaç damla limon sıkın.
  • Yanına ince doğranmış maydanoz, taze yeşil soğan ve roka ile renkli bir tabak hazırlayın.
  • Sıcak lavaşların arasına çiğ köfte, ince kıyım marul, domates, kornişon turşu ve bol limon ekleyin.
  • Nar ekşisi ve azıcık acı sosla lezzeti zenginleştirin.
  • Büyükçe bir servis tabağının ortasına çiğ köfteleri klasik şekliyle dizin.
  • Kenarlarına turp, salatalık dilimi, közlenmiş biber, limon dilimleri ve taze otlarla süsleme yapın.
  • Ortaya küçük bir kasede nar ekşisi ya da acı sos yerleştirin.
  • Soğuk ayran veya ev yapımı şalgam suyu yanında çok yakışır.
  • Turşu tabağı, içli köfte veya humus gibi eşlikçilerle sofranızı meze sofrasına dönüştürebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Bulguru sıcak ama kaynar olmayan suyla ıslatın, fazla su eklemeyin ki çok lapa olmasın.
  • Şişme süresi ortalama 10 dakika olmalı; blenderda çekilecekse hafif diri kalabilir, bu dokuyu korur.
  • Blenderınız düşük güçlü ise malzemeleri iki parça halinde çekin.
  • Soğan ve sarımsağı önceden rondodan geçirip blendera eklerseniz karışım daha kolay püre haline gelir.
  • Karışım çok kuruysa birer yemek kaşığı soğuk su veya zeytinyağı ile kıvamı yumuşatabilirsiniz.
  • Çok cıvık olduysa bir miktar ince bulgur ekleyip 5 dakika bekletin.
  • İsotu doğrudan değil, birkaç damla sıcak suyla karıştırarak eklemek isotun rengini ve aromasını daha iyi açığa çıkarır.
  • Pul biber, kararbiber ve kimyon mutlaka yer almalı; ancak ölçüleri damak tadınıza göre şekillendirin.
  • Köfte şekli verirken elinizi sık sık suyla ıslatın, hem yapışmaz hem parlak görünür.
  • Ellerinize hafif zeytinyağı sürerseniz şekil vermesi kolaylaşır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo