ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BİBERLİ VE DOMATESLİ SOS

Biberli ve domatesli sos

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli ve domatesli sos tarifi için malzemeler

  • 2 domates
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 50 gr ceviz içi
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 dal taze kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Baget ekmeği

Biberli ve domatesli sos Nasıl Yapılır

Domatesleri ve biberleri ortadan ikiye kesip kesik yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Közlenmiş biberleri bir kaba alın ve üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup 2 diş sarımsakla birlikte mutfak robotunda ezin. Cevizi ufalayıp yapışmaz yüzeyli tavada yağı çıkana kadar kavurun. Acı biber salçası ve domates salçası, kimyon ve köfte baharı ekleyin. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı domates sosunu ilave edip karıştırın. Kızartılmış baget ekmeklerinin üzerine sürüp kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

Kahvaltı sofralarının ve öğün arası atıştırmalıkların vazgeçilmez lezzeti olan domates, baharat ve aromatik otlarla tatlandırılıp pişirildiğinde nefis bir sos haline dönüşür.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:18:29

yumurta herkes yapar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.