ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAZLAMA EKMEKLİ KÖFTE

Bazlama Ekmekli Köfte

Bazlama üstüne köfte tarifinde biz hazır bazlama kullandık. Dilerseniz evde kolayca yapabileceğiniz bazlama tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bazlama Ekmekli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 bazlama ekmeği

Üzeri için

  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1 küçük kase süzme yoğurt

Baharatlı patates için

  • 8 taze patates
  • 1’er çay kaşığı kurutulmuş nane
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 20 gr tereyağı

Bazlama Ekmekli Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, çok ince kıyılmış maydanoz, galeta unu, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Şişlere geçirip oval şekil verin. Fırının ızgara bölümünde köfteleri kızartın. Sos için tereyağı ile zeytinyağını ısıtıp domates püresini ekleyin. Sos kıvamında pişirin. Ocaktan alın. Tuzu ve kimyonu ekleyin. Patateslerin kabuğunu soyup buharda haşlayın. Enine ikiye kesip tereyağında kavurun. Ocaktan alıp tuz ve baharatı ekleyerek tatlandırın. Servis için bazlama ekmeklerini ikiye kesip kızartın. Üzerine sosu döküp köfteleri yerleştirin. Baharatlı patates ve süzme yoğurtla servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!