ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ YUFKALI PİLAV

Yufkalı pilav

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı pilav tarifi için malzemeler

  • 2 yufka
  • 4 havuç
  • 2 patates
  • 2 su bardağı bezelye
  • 4 su bardağı baldo pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurtasının sarısı
  • 1 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalı pilav Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Pirinci 1 saat önceden sıcak suda ıslatın. Havuç ve patatesleri küp doğrayıp haşlayın. Bezelyeleri de haşlayıp sularını süzdürün. Tencerede tereyağını eritin. Haşladığınız sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavurun. Pirincin suyunu süzdürüp ilave edin ve kavurun. Tuz ve karabiber serperek suyu ekleyin. Kaynayınca ocağın altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Her iki yufkayı dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Üzerine süt sürün. Pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Kenarlardan taşan yufkaları üzerine kapatın. Yağladığınız fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek yufkalı pilavı tepsiye yerleştirin. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.