ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ TAZE OTLU YEŞİL PİLAV

Taze Otlu Yeşil Pilav

Taze otlu yeşil pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu Yeşil Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı basmati pirinci
  • 3 su bardağı sebze suyu
  • Tuz
  • 4-5 dal taze maydanoz
  • 3-4 dal taze kereviz sapı
  • 3-4 dal taze dereotu
  • 4-5 dal taze fesleğen
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 dal tere
  • 1-2 dal roka
  • 3-4 dal kuzu kulağı

Üzeri için

  • Rendelenmiş limon kabuğu

Taze Otlu Yeşil Pilav Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir pilav tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sebze suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  • Otlu pilavınızın üzerini bir havlu ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. Rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!