ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE KIRMIZIBİBERLİ PİLAV

Tavuk etli ve kırmızıbiberli pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve kırmızıbiberli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 cm büyüklüğünde zencefil kökü
  • 225 gr tavuk göğüs eti
  • 4 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 tatlı kaşığı köri sosu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Tavuk etli ve kırmızıbiberli pilav Nasıl Yapılır

Kıyılmış soğanı tencereye alın. Zeytinyağı ekleyip orta ateşte 1 dakika kavurun. Kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş zencefili ekleyerek 2 dakika kavurun. Karışıma küp doğradığınız tavuk etlerini de ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci, ince dilimlenmiş kırmızıbiberi, mısırı, köri sosu ve tuzu ilave ederek yüksek ateşe 1 dakika karıştırın. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Tavuk etli pilava çırpılmış yumurtayı ekleyerek yumurtalar hafif pişene kadar ateşte bekletin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.