ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAVUK ETLİ PİLAV

Tavuk etli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli pilav tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 su bardağı Antep fıstığı

Üzeri için

  • Dereotu

Tavuk etli pilav Nasıl Yapılır

Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın. Tencereye alıp bol suda haşlayın. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bir tencerede tereyağını eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın mısırları ilave edin. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyip yarısını başka bir tencereye yayın. Antep fıstıklarının yarısını tavuk etlerinin üzerine serpin. Pişen pilavın yarısını fıstıkların üzerine yayın. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Spatulayla pilavın üzerini düzeltin. Yüksek ateşte 3 dakika pişirip altını kısın. 10 dakika daha pişirdikten sonra pilavı servis tabağına çevirin. Üzerine kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.