ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SEBZELİ VE ETLİ PİLAV

Sebzeli ve etli pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli ve etli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 4 + 1/4 su bardağı sıcak su
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç
  • 1 çay bardağı kıyılmış dereotu
  • Tuz

Sebzeli ve etli pilav Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın. Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün. Tuz ekleyin. Pilav suyunu çekince etleri, haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın. Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.