ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SEBZELİ VE ETLİ PİLAV

Sebzeli Ve Etli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Ve Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 4 + 1/4 su bardağı sıcak su
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç
  • 1 çay bardağı kıyılmış dereotu
  • Tuz

Sebzeli Ve Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın. Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün. Tuz ekleyin. Pilav suyunu çekince etleri, haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın. Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kalabalık sofralarda sık sık yer verilen etli pilav tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!