ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SEBZELİ KARABUĞDAY PİLAVI

Sebzeli karabuğday pilavı

Sebzeli karabuğday pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli karabuğday pilavı tarifi için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tuzlu Tereyağı
  • 100 g mantar
  • 1 orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı karabuğday
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeşil sivri biber
  • Kapya biber

Sebzeli karabuğday pilavı Nasıl Yapılır

  • Karabuğdayları yıkayıp suyunu süzdürün. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı’nı alıp eritin ve karabuğdayları aktarın. Birkaç dakika kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin. İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  • Havucun kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Sivri biber ve kırmızı kapya biberi ince doğrayın. Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı’nı alın ve üzerine havucu, sarımsakları ve biberleri ekleyerek sotelemeye başlayın. Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın. Demlenen karabuğdayların üzerine sebzeleri ekleyin ve karıştırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.