Sebzeli Karabuğday Pilavı

15 Ocak 2022 tarihinde güncellendi.
Sebzeli Karabuğday Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sebzeli Karabuğday Pilavı için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tuzlu Tereyağı
  • 100 g mantar
  • 1 orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı karabuğday
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeşil sivri biber
  • Kapya biber
Sebzeli Karabuğday Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Karabuğdayları yıkayıp suyunu süzdürün. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı’nı alıp eritin ve karabuğdayları aktarın. Birkaç dakika kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin. İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  2. Havucun kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Sivri biber ve kırmızı kapya biberi ince doğrayın. Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı’nı alın ve üzerine havucu, sarımsakları ve biberleri ekleyerek sotelemeye başlayın. Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın. Demlenen karabuğdayların üzerine sebzeleri ekleyin ve karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo