Sebzeli Firik Pilavı

Sebzeli Firik Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Firik Pilavı için

Malzemeler

  • 1 küçük patlıcan
  • 1 küçük kabak
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı firik
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Sebzeli Firik Pilavı

Nasıl Yapılır

Patlıcanı alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz kabağı ve salçalık kırmızı biberi küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri de ekleyip hepsini birlikte kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz firiği ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Detaylı anlatımı ve püf noktaları ile klasik firik pilavı tarifi sadece bir tık uzakta.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo