ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SEBZELİ FİRİK (GAZİANTEP)

Sebzeli Firik (Gaziantep)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Firik (Gaziantep) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı firik
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 küçük kabak
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • 45 gr tereyağı
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

Sebzeli Firik (Gaziantep) Nasıl Yapılır?

Patlıcanı alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Kabağın kabuğunu soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Patlıcanların suyunu süzüp ve tencereye ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri de ekleyip hepsini birlikte kavurun. Firik bulgurunu yıkayıp ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.