Sarımsaklı Ve Kuzu Etli Pilav

Sarımsaklı Ve Kuzu Etli Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sarımsaklı Ve Kuzu Etli Pilav için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı et suyu

Fırında sarımsak

  • 1 bütün sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Taze biberiye
Sarımsaklı Ve Kuzu Etli Pilav

Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, jülyen doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin ve pirinçler şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Fırında sarımsak için bütün sarımsağı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sarımsak pembeleşinceye kadar pişirin. Dinlenen pilavı bir servis tabağına alın. Ortasına sarımsağı yerleştirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo