ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SARIMSAKLI PİLAV

SARIMSAKLI PİLAV

Sarımsaklı pilav
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı pilav tarifi için malzemeler

• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı tavuk suyu
• 20 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 çay kaşığı toz şeker
• 2 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı pilav Nasıl Yapılır

  • Pirinci bol suda yıkayıp kenara alın. 3 su bardağı tavuk suyunu tencereye alıp tuzunu ilave edin ve kaynatın. Kaynayan tavuk suyuna pirinci ilave edin.
  • Tereyağını başka bir tavada eritin. Eritilmiş tereyağını suyunu çekmeye başlayan pilavın üzerine şeker ve karabiberle birlikte ekleyin. Sarımsakları gelişi güzel pirinçlerin arasına batırın ve tencerenin altını iyice kısın. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişen pilavı ocaktan alın, hiç karıştırmadan 20 dakika demlendirin ve daha sonra servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!