Etli Ve Havuçlu Özbek Pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Etli Ve Havuçlu Özbek Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr parça kuzu eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 4 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 750 gr baldo pirinç
- 1 çay bardağı beyaz badem içi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Etli Ve Havuçlu Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?
1 yemek kaşığı tereyağını ve eti tencereye alıp kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havuç ve domates salçasını ekleyin. 2 su bardağı suyu ilave edip 30 dakika pişirin. Pirinci 30 dakika suda bekletip suyunu süzün. Pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Kalan tereyağını tavaya alın. Bademleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin. Karışımı pilavın üzerine gezdirip servis yapın.
Pilavı pişer pişmez değil yarım saat süreyle demlendirip servis yapmanızda fayda var. Lezzeti çok daha iyi ortaya çıkacaktır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR