ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ETLİ VE HAVUÇLU ÖZBEK PİLAVI

Etli ve havuçlu Özbek pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli ve havuçlu Özbek pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 4 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 750 gr baldo pirinç
  • 1 çay bardağı beyaz badem içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Etli ve havuçlu Özbek pilavı Nasıl Yapılır

1 yemek kaşığı tereyağını ve eti tencereye alıp kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havuç ve domates salçasını ekleyin. 2 su bardağı suyu ilave edip 30 dakika pişirin. Pirinci 30 dakika suda bekletip suyunu süzün. Pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Kalan tereyağını tavaya alın. Bademleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin. Karışımı pilavın üzerine gezdirip servis yapın.

Pilavı pişer pişmez değil yarım saat süreyle demlendirip servis yapmanızda fayda var. Lezzeti çok daha iyi ortaya çıkacaktır.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.