Nohutlu Firik Pilavı

Nohutlu Firik Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Nohutlu Firik Pilavı için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 su bardağı firik
  • 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
Nohutlu Firik Pilavı

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Firik ve bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Üzerine geçecek kadar su ilavesiyle birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Firik ve bulugur bir kapta karıştırın. Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin. Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur ve firik yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hatay'ın meşhur lezzeti firik pilavı tarifini denemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo