Narlı Ve Kestaneli Pilav

Narlı Ve Kestaneli Pilav
19 Aralık 2022

Yılbaşı sofralarında et, tavuk ve hindi yanına çok yakışan kestaneli narlı pilav.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narlı Ve Kestaneli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 15 - 20 adet kestane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam dereotu (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • Nar taneleri
Narlı Ve Kestaneli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinç ve tuzu derin bir kaba alın, üzerini geçecek kadar ılık su ekleyerek 30 dakika suda bekletin.
  2. Kestanelerin bombeli taraflarına enlemesine çizikler atın ve 30 dakika soğuk suda beklettikten sonra çizik tarafı alta gelecek şekilde sıcak köz tavasına sıralayın. Kısık ateşte kabukları kızarana kadar pişirin ve diğer yüzünü çevirin. Kızaran kestaneleri bir kaba alın ve üzerini örterek terletin. (Böylelikle kabukları daha kolay soyulacaktır.)
  3. Yayvan pilav tenceresine yağları alın, soğanı ve fıstığı ekleyip, kısık ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
  4. Pirinci bol suda yıkayın ve iyice suyunu süzdükten sonra soğanın üzerine ekleyin. Pirinci kırmamaya özen göstererek 1-3 dakika daha kavurun.
  5. Kuş üzümünün suyunu süzüp, baharatlar, toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş bütün halindeki kestaneleri pirinçlerin üzerine tek sıra halinde yerleştirip sıcak suyu yavaşça üzerine dökün. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirip ocağı kapatın.
  6. Dereotunu pilavın üzerine serpin ve 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine nar tanelerini ekleyerek sıcak servis edin.

Püf noktası ve servis önerileri ile kestaneli pilav tarifini göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo