ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ NARLI VE KESTANELİ PİLAV

Narlı Ve Kestaneli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Narlı Ve Kestaneli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu yada tavuk suyu
  • 1 tutam zencefil
  • 5 soyulmuş kestane
  • 1 ayva
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 nar
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 10 gr tereyağı

Narlı Ve Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  • Soyulmuş kestaneleri küçük zar şeklinde doğrayın.Ayvanın kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin.
  • Mısırözü yağı ve zeytin yağını pilav tenceresinde ısıtıp pirinci ilave edin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
  • Ayva ve kestaneleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Sıcak et suyunun içine tuz, karabiber ve zencefili ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız et suyunu pirince ilave edin.
  • Bir taşım kaynayınca ocağı kısın.Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavı ocaktan alın ve mercimek büyüklüğünde parçalara ayırdığınız tereyağından üzerlerine serpiştirin.
  • Karıştırıp pilavı beş dakika kadar dinlendirin. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

Püf noktası ve servis önerileri ile kestaneli pilav tarifini göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!