ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KUŞ ÜZÜMLÜ BULGUR PİLAVI

Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 45 gr tereyağı
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • 1 soğan
  • Sıcak su
  • 200 gr taze kekik
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerede yağı eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyerek soteleyin. Kuş üzümlerini bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin. Taze kekik yapraklarını saplarından ayırın. Kuş üzümlerini sotelenmiş soğana ekleyerek 2 dakika kavurun. İnce bulgur ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Tuz ve pul biber ekleyerek pişirin. Ocaktan almadan kıyılmış kekik yapraklarını ekleyerek harmanlayın. Servis yapın. Afiyet olsun.

Kuş üzümlü bulgur pilavını, İzmir köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!