ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KUŞ ÜZÜMLÜ BULGUR PİLAVI

Kuş üzümlü bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuş üzümlü bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 45 gr tereyağı
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • 1 soğan
  • Sıcak su
  • 200 gr taze kekik
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kuş üzümlü bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Geniş bir tencerede yağı eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyerek soteleyin. Kuş üzümlerini bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin. Taze kekik yapraklarını saplarından ayırın. Kuş üzümlerini sotelenmiş soğana ekleyerek 2 dakika kavurun. İnce bulgur ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Tuz ve pul biber ekleyerek pişirin. Ocaktan almadan kıyılmış kekik yapraklarını ekleyerek harmanlayın. Servis yapın.

Maraş köftesi tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.