ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KURUYEMİŞLİ VE KURU MEYVELİ PİLAV

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem içi
  • Yarım çay bardağı kabuksuz Antep fıstığı içi
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı küp doğranmış kuru kayısı
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Pilav Nasıl Yapılır?

Basmati pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci soğuk suyla yıkayıp tencereye alın ve tuzunu ekleyip birkaç dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ilave ederek kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ateşten almadan önce hazırlamış olduğunuz kuru yemiş ve kuru meyveleri ekleyip harmanlayın. Pilavı demlendirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!