ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KURUTULMUŞ DOMATES VE BİBERLİ, ETLİ BULGUR PİLAVI

Kurutulmuş Domates Ve Biberli, Etli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kurutulmuş Domates Ve Biberli, Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr dana eti (antrikot)
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 7~8 kurutulmuş domates
  • 4~5 kurutulmuş biber
  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Kurutulmuş Domates Ve Biberli, Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulguru yıkayıp suyunu süzün. Düdüklü tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kuşbaşı kesilmiş eti ilave edip pişirmeye devam edin. Bulguru ekleyip karıştırın. Kurutulmuş domates ve biberi küçük doğrayıp ilave edin. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Son olarak 4 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 6-8 dakika pişirin. Yemeğin suyunu kontrol edip gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Pişen pilavın daha iyi demlenmesi için üzerini kağıt havlu ile kapatıp tencerenin kapağını kapalı tutun. 15-20 dakika bekletip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!