ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KABAKLI PİLAV

> KABAKLI PİLAV
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı pilav tarifi için malzemeler
  • Çeyrek paket margarin 2 su bardağı pirinç 3.5 su bardağı su 2 taze soğan sapı 3 kabak
  • tuz
Kabaklı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Kabakları temizleyip iri iri rendeleyin. Taze soğan saplarını incecik kıyın.

Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 

Pilavı ateşten alıp kabaklı karışımı ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Bu pilavı ezilmiş sarımsak ve kıyılmış dereotu ilaveli yoğurt eşliğinde sunun. Yoğurt, pilava farklı bir lezzet verecektir.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.