ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HATAY USULÜ KAPSE PİLAVI

Hatay usulü kapse pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hatay usulü kapse pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 domates
  • 1 havuç
  • 1 dolmalık biber
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Tarçın
  • Kakule

Üzeri için

  • Biberiye

Hatay usulü kapse pilavı Nasıl Yapılır

Kuşbaşı kuzu etlerini zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Küp doğradığınız sebzeler, rendelenmiş portakal kabuğu, Gönen baldo pirinci ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Suyunu ilave edip pirinçler göz göz olana kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.