ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HATAY USULÜ KAPSE PİLAVI

Hatay Usulü Kapse Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hatay Usulü Kapse Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 domates
  • 1 havuç
  • 1 dolmalık biber
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Tarçın
  • Kakule

Üzeri için

  • Biberiye

Hatay Usulü Kapse Pilavı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı kuzu etlerini zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Küp doğradığınız sebzeler, rendelenmiş portakal kabuğu, Gönen baldo pirinci ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Suyunu ilave edip pirinçler göz göz olana kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!