ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAŞHAŞLI BULGUR PİLAVI (AFYON)

Haşhaşlı bulgur pilavı (AFYON)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı bulgur pilavı (AFYON) tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı yarma bulgur
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Haşhaşlı bulgur pilavı (AFYON) Nasıl Yapılır

Suyu geniş bir tencereye alın. Tuz ilave edip kaynatın. Kaynayan suya yarma bulguru ilave edip suyu azalıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Bulgur yumuşamaya başlayınca haşhaşı ilave edip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.