ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HAMSİLİ PIRASALI PİLAV

Hamsili Pırasalı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hamsili Pırasalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı Amerikan pirinci
  • 1.5 kg hamsi
  • 3 pırasa
  • 125 gr margarin
  • 2 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı nane
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kuş üzümü

Hamsili Pırasalı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın.

Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin.

Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Pırasayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Pirinç, rolmalık fıstık, kuşüzümü, baharat ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve 10 dakika dinlendirin.

Yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Hamsilerin yarısından fazlasını kalıbın tabanına dizin. Kenarlarda kalan hamsileri uçları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine pilavı yayın. Kalan hamsileri dizin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dışa taşan hamsileri üzerine kapatın. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!