ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAMSİLİ PIRASALI PİLAV

Hamsili pırasalı pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsili pırasalı pilav tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı Amerikan pirinci1.5 kg hamsi3 pırasa125 gr margarin2 soğanYarım demet dereotu1 çay kaşığı tarçın2 çorba kaşığı nane2.5 su bardağı su1 kahve fincanı dolmalık fıstıkTuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • kuşüzümü

Hamsili pırasalı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın.

Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin.

Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Pırasayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Pirinç, rolmalık fıstık, kuşüzümü, baharat ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve 10 dakika dinlendirin.

Yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Hamsilerin yarısından fazlasını kalıbın tabanına dizin. Kenarlarda kalan hamsileri uçları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine pilavı yayın. Kalan hamsileri dizin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dışa taşan hamsileri üzerine kapatın. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.