Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı

Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli bulgur
  • 1 su bardağı az haşlanmış bezelye
  • 7~8 dal ince kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yıkadığınız kepekli bulguru ekleyip 3-4 dakika orta ateşte soteleyin. Bezelye ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bulgur pişince kağıt havlu ile üzerini kapatıp ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin. Pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo