ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ESKİ KAŞAR PEYNİRLİ VE BEZELYELİ BULGUR PİLAVI

Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli bulgur
  • 1 su bardağı az haşlanmış bezelye
  • 7~8 dal ince kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Eski Kaşar Peynirli Ve Bezelyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yıkadığınız kepekli bulguru ekleyip 3-4 dakika orta ateşte soteleyin. Bezelye ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bulgur pişince kağıt havlu ile üzerini kapatıp ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin. Pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!