ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ENGİNARLI VE DEREOTLU PİLAV

Enginarlı Ve Dereotlu Pilav

15. yüzyıldan beri Türk sofralarında yer alan pilav; sade, etli veya sebzeli olarak sunulabilir. Dünyada en çok Çin ve Japonya'da tüketilen bu yemek, ülkemizde de temel besin kaynakları arasında sayılır. Bağışıklık sistemini güçlendiren enginar da, pilav yapımında kullanılan malzemelerden biridir. İzmir'in yöresel yemekleri arasında yer alan enginarlı ve dereotlu pilavın, karbonhidrat değeri yüksek olsa da, içeriğinde bulunan mineraller oldukça zengindir. Dilerseniz, sofralarınıza renk katacak enginarlı  pilav tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Ve Dereotlu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 4 enginar
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • ¼ demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Enginarlı Ve Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Enginarları küp doğrayıp limonlu suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Riviera zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp ısıtın.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun. Enginarların suyunu süzüp ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısın. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip hafifçe karıştırın. 20 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Enginarlı ve dereotlu pilavı, cacık ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Enginarlı ve Dereotlu Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Soğan ve pirinçleri kavururken, ocağın ateşini yavaş yavaş arttırın ve azaltın.
  • Pirinci pişirirken içerisine et veya tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce enginarları 15 dakika sirkeli suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Dereotunu bol su ile duruladıktan sonra ince ince kıyın, kuruyan kısımlarını kullanmayın.
  • Pirinç ve enginarların canlı kalması için, pişirme suyuna birkaç damla limon sıkın.

1 Porsiyon Enginarlı ve Dereotlu Pilav Kaç Kaloridir?

Enginarlı ve dereotlu pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Vitamin değerleri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili sebzeli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğinde olan pilav tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan firik pilavı tarifine göz atabilirsiniz. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!