Derder pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Derder pilavı tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
- 2 soğan
- 50 gr tereyağı
- 2 sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 domates
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 2~3 dal maydanoz
Derder pilavı Nasıl Yapılır
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle birlikte tencereye alın. Hafifçe yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, mercimek, sıcak su ve bulguru ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!