Derder Pilavı

Derder Pilavı
03 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Derder Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • 2 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2~3 dal maydanoz
Derder Pilavı

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle birlikte tencereye alın. Hafifçe yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, mercimek, sıcak su ve bulguru ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo