ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ DERDER PİLAVI

Derder Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Derder Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • 2 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2~3 dal maydanoz

Derder Pilavı Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle birlikte tencereye alın. Hafifçe yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, mercimek, sıcak su ve bulguru ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.