ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BEZELYELİ VE PEYNİRLİ PİLAV

Bezelyeli ve peynirli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli ve peynirli pilav tarifi için malzemeler

  • 1.5 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 havuç 1 patates Yarım su bardağı konserve bezelye 1 soğan 6 çorba kaşığı krem peynir 1 tatlı kaşığı kekik Tuz
  • karabiber

Bezelyeli ve peynirli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
Margarini tencerede eritin. Havucu ekleyip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin. Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın.
Şefin Yorumu : İDEAL BİR ÖĞÜN
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:29:27

valla ben onu bunu bilmem lezzetin yeni yeri bana göre zeybe rest. sloganı şu sadece lezzet

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.