ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BEZELYELİ VE PEYNİRLİ PİLAV

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Yarım su bardağı konserve bezelye
  • 1 soğan
  • 6 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
  • Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
  • Margarini tencerede eritin. Havucu ekleyip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : İDEAL BİR ÖĞÜN
    Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!