Bezelyeli Ve Peynirli Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 çorba kaşığı margarin
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 havuç
- 1 patates
- Yarım su bardağı konserve bezelye
- 1 soğan
- 6 çorba kaşığı krem peynir
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
- Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
- Margarini tencerede eritin. Havucu ekleyip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin.
- Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın.
Şefin Yorumu :İDEAL BİR ÖĞÜN
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR